Blogia
METEOS@NTFELIU

projecte meteos@ntfeliu

ES DIFÍCIL MANTENIR EL RITME DE LA COL·LABORACIÓ A LA RÀDIO

Aquesta setmana comença el nou Crèdit Variable.

Grup nou d’alumnes, etc, què he de dir d’això!  Però la ràdio no entén d’aquestes coses. Amb això vull explicar la dificultat que representa mantenir una col·laboració setmanal a la ràdio, intentant donar un contingut amb certa qualitat.

Tenim dues hores setmanals de variable, amb els que marxen,  havíem treballat a l’aula conceptes bàsics de meteorologia abans de la nostra col·la boració a la ràdio, i per aixó hem pogut escriure els textos amb "certa" fluidesa. 

Ara es planteja un repte molt difícil, per què hem de  treballar conceptes de meteorologia i a l’hora escriure les intervencions radiofòniques.

El fet d’escriure els guions va en detriment de la quantitat de conceptes que podem treballar a classe, això és inevitable. Però em preocupa que no sigui en molt detriment, i que de la programació inicial del Crèdit Variable, en quedi poc.  

Durant aquest variable em plantejo fer servir més l’accés dels alumnes a pàgines web per tal de consultar prediccions del temps  (Servei meteorològic de Catalunya, Institut Nacional de Meteorologia, ...)  i altres informacions i fenòmens meteorològiques.

Seria ideal tenir l’aula d’infomàtica muntada per aquest ús a ple rendiment, però els ordinadors no van del tot bé.

Professora del Crèdit Variable

 

 

 

 

Galeria de fotos

Galeria de fotos foto de la gravació del programa de radio d'ONA CODINENCA al SES. manuel Carrasco i Formiguera de Sant Feliu de Codines

Estem a la darrera setmana del primer crèdit de Meteorologia

Estem a la darrera setmana del primer crèdit de Meteorologia

Aquesta setmana acaba ja el primer grup d’alumnes que han treballat aquest crèdit durant tot aquest quadrimestre, la setmana vinent comença un grup nou que ja té molta feina feta i la motivació d’intervenir en els mitjans de comunicació locals.

Aquesta setmana ha estat la tercera intervenció a la radio Ona Codinenca, segueix tenint molt d’èxit, tot i que ens hem trobat amb un seguit de problemes:

- Els nois tenen molta vergonya per parlar per radio i en canvi les noies no .

- Els ordinadors no acaben de funcionar bé, són molt antics i tenen poca memòria, segons quins programes no ens els accepten i quan naveguem per internet trobem que no hi ha memòria sufient per fer algunes coses.

- Hem trobat a faltar l’estació meteorologica digital , per poder gaudir molt més del projecte.

Ara s’ens presenta un problema ,tornem a començar amb alumnes nous, suposem que aquesta vegada ja ho tenim més rodat i podran disfrutar una mica més.

Adjuntem una foto posta de sol i esperem que demà surti de nou per tornar a començar.

Pàgines interesants sobre el tema

Pàgines webs:

http://www.xtec.es/~dsantama/meteo/pagines/dites.htm

http://www.arrakis.es/~francesc/temps.html

http://www.arrakis.es/~francesc/calendari.html

http://www.xeresa.org/refranys.htm

http://www.xtec.net/~mdomingo/stjordi/dites2.htm

http://www.astrogea.org/divulgacio/refranys.htm

http://pie.xtec.es/centres/b7007300/recull/ref2.htm

http://meteobloc.blocat.com/category/3384/8113

Participació a la Revista Local LA PINYA

La Revista Local La Pinya s’ha mostrat molt interesada en la colaboració dels alumnes en l’apartat de Meteorologia .

La Directora de la Revista ens ha comunicat que en el mes de març la Revista pot publicar el primer article, amb la possibilitat de fer-ho a color , li vàrem plantejar els diferents apartats i fins i tot li vam donar una plantilla de com podia ser l’article:

Un primer apartat de dites meteorològiques ,poemes ,altres.

Un altre de dades recollides i treballades durant els dos mesos abans de la publicació.

Un tercer apartat amb una o varies fotogràfies del cel de Sant Feliu més significatives.

Un quart apartat amb una informació de conceptes meteorològics.

ELS NOUS ORDINADORS ARRIBEN AL CENTRE

Abans del pont de la Constitució hem fet servir per primera vegada la nova aula d’informàtica amb els alumnes del variable de meteorologia.Ens hem donat compte de que haurem d’adequar-la més a les nostres necessitats, pel que fa a qüestions de programes, disqueteres, etc... necessitarem ajuda de la coordinadora informàtica.

També adequarem una miqueta l’espai amb llibres de consulta, pòsters, etc.

Hem estat preparant la primera proposta de treball per la revista local La Pinya:

- Un petit grup s’ha encarregat de la recerca a internet de dites sobre el temps i ja han recopilat una bona colla.

-Un altre grup s’encarregarà de la descripció dels diferents núvols. També hem recollit una galeria d’imatges de núvols d’internet, però la idea és fer la nostra pròpia galeria amb imatges del cel de Sant Feliu.

Ja en tenim uns quants, fets amb càmeres particulars. la idea és fer servir les dues càmeres digitals del Centre, i poder fer una instantània diària. ( De fet, quan ens instal·lin la web-cam, tindrem imatges sense cap problema)

- Un últim grup s’encarregarà de fer un recull de les dades meteorolègiques d’un període determinat de temps, una setmana o un mes, segons el que pactem amb la revista, comentant algunes de les observacions realitzades que siguin més rellevants.

La idea també és afegir un petit article de fons sobre alqun fet meteorològic d’actualitat (ona de fred, huracans, què hi ha del canvi climàtic,...) o sobre qualsevol punt d’interés relacionat amb la meteorologia (explicació del funcionament d’algun aparell, base científica d’aparells tradicionals com l’ase o el monjo,...)

Els alumnes estan molt il·lusionats, el fet de pensar que participen en un projecte del Centre els motiva més per la feina; també fa que valorin més la seva feina el fet de que per fer-la, el Centre rep unes dotacions de material que d’altra forma no rebria.

El Ferran Mur avui m’ha explicat que ja hem quedat amb la directora de la revista La Pinya i amb gent de Ràdio Ona Codinenca per tancar els detalls de en què consistirà exactament la nostra col·laboració des del Centre. 7/12/05

La informació meteorològica arriba a Ona Codinenca

El dimecres 11 de gener els tècnics de l’emisora de radio local Ona Codinenca , venen a visitar-nos fent una petita presentació del que serà la intervenció dels alumnes de l’institut a la radio i gravaran la informació que es donarà el dijous a les 10 del vespre dins el programa "Que consti en acta", la informació està orientada en tres aspectes: un primer que parlaràn de la recollida de dades meteorologiques , un segon que comentaràn dites del mes de gener relatives al temps i un tercer comentari sobre conceptes meteorologics.

Ona codinenca emet a la freqüencia de FM 107.2 .

núvols

Sessió dimarts 22-11-05

En aquesta sessió hem fet una revisió de tots els projectes que formen el postgrau

Respecte al nostre projecte Meteosantfeliu hem comunicat la situació a dia d’avui que és la següent:

Ja tenim caseta meteorológica instal·lada i els alumnes ja han fet la nivellació dels instruments de medició, segueixen prenent les dades d’una forma manual .

Estem en la fase de preparació i disseny de les aportacions a la revista la Pinya i en la preparació de reportatges per fer a la Radio local Ona codinenca.

s’han fet cartes de presentació dirigides a la directora de la Pinya i al director de l’emisora Ona codinenca.

Tenim des de la setmana passada l’aula d’informàtica amb 4 ordinadors connectats en xarxa i a internet que ja podrem utilitzar aquesta setmana, encara ens manca l’estació meteorologica digital del Departament que espem que ens arribi al desembre i aleshores connectarem l’ordinador central i l’ordinador de l’entrada del centre.