Blogia

METEOS@NTFELIU

ELS NOUS ORDINADORS ARRIBEN AL CENTRE

Abans del pont de la Constitució hem fet servir per primera vegada la nova aula d’informàtica amb els alumnes del variable de meteorologia.Ens hem donat compte de que haurem d’adequar-la més a les nostres necessitats, pel que fa a qüestions de programes, disqueteres, etc... necessitarem ajuda de la coordinadora informàtica.

També adequarem una miqueta l’espai amb llibres de consulta, pòsters, etc.

Hem estat preparant la primera proposta de treball per la revista local La Pinya:

- Un petit grup s’ha encarregat de la recerca a internet de dites sobre el temps i ja han recopilat una bona colla.

-Un altre grup s’encarregarà de la descripció dels diferents núvols. També hem recollit una galeria d’imatges de núvols d’internet, però la idea és fer la nostra pròpia galeria amb imatges del cel de Sant Feliu.

Ja en tenim uns quants, fets amb càmeres particulars. la idea és fer servir les dues càmeres digitals del Centre, i poder fer una instantània diària. ( De fet, quan ens instal·lin la web-cam, tindrem imatges sense cap problema)

- Un últim grup s’encarregarà de fer un recull de les dades meteorolègiques d’un període determinat de temps, una setmana o un mes, segons el que pactem amb la revista, comentant algunes de les observacions realitzades que siguin més rellevants.

La idea també és afegir un petit article de fons sobre alqun fet meteorològic d’actualitat (ona de fred, huracans, què hi ha del canvi climàtic,...) o sobre qualsevol punt d’interés relacionat amb la meteorologia (explicació del funcionament d’algun aparell, base científica d’aparells tradicionals com l’ase o el monjo,...)

Els alumnes estan molt il·lusionats, el fet de pensar que participen en un projecte del Centre els motiva més per la feina; també fa que valorin més la seva feina el fet de que per fer-la, el Centre rep unes dotacions de material que d’altra forma no rebria.

El Ferran Mur avui m’ha explicat que ja hem quedat amb la directora de la revista La Pinya i amb gent de Ràdio Ona Codinenca per tancar els detalls de en què consistirà exactament la nostra col·laboració des del Centre. 7/12/05

La informació meteorològica arriba a Ona Codinenca

El dimecres 11 de gener els tècnics de l’emisora de radio local Ona Codinenca , venen a visitar-nos fent una petita presentació del que serà la intervenció dels alumnes de l’institut a la radio i gravaran la informació que es donarà el dijous a les 10 del vespre dins el programa "Que consti en acta", la informació està orientada en tres aspectes: un primer que parlaràn de la recollida de dades meteorologiques , un segon que comentaràn dites del mes de gener relatives al temps i un tercer comentari sobre conceptes meteorologics.

Ona codinenca emet a la freqüencia de FM 107.2 .

núvols

Sessió dimarts 22-11-05

En aquesta sessió hem fet una revisió de tots els projectes que formen el postgrau

Respecte al nostre projecte Meteosantfeliu hem comunicat la situació a dia d’avui que és la següent:

Ja tenim caseta meteorológica instal·lada i els alumnes ja han fet la nivellació dels instruments de medició, segueixen prenent les dades d’una forma manual .

Estem en la fase de preparació i disseny de les aportacions a la revista la Pinya i en la preparació de reportatges per fer a la Radio local Ona codinenca.

s’han fet cartes de presentació dirigides a la directora de la Pinya i al director de l’emisora Ona codinenca.

Tenim des de la setmana passada l’aula d’informàtica amb 4 ordinadors connectats en xarxa i a internet que ja podrem utilitzar aquesta setmana, encara ens manca l’estació meteorologica digital del Departament que espem que ens arribi al desembre i aleshores connectarem l’ordinador central i l’ordinador de l’entrada del centre.

Bienvenido al weblog meteosantfeliu

Ya tienes weblog. Para empezar a publicar artículos y administrar tu nueva bitácora busca el enlace administrar abajo en esta misma página.
Deberás introducir tu email y contraseña para poder acceder.

En el menú que aparecerá arriba podrás: ver la página inicial (Inicio); escribir y publicar un artículo nuevo; modificar las preferencias de la bitácora, por ejemplo: los colores; Salir del weblog para desconectar de forma segura y ver la portada tal y como la verían tus visitantes.

Puedes eliminar este artículo (entra en modificar > botón eliminar). ¡Que lo disfrutes!